Sant Cugat preserva Collserola

@cristinaparaira

“El ple de març es portaran a aprovació dos tràmits urbanístics que formen part del model de ciutat desenvolupat per part de l’Ajuntament al llarg dels anys, que consisteix a portar els creixements urbans cap al nord i l’oest del municipi i alhora preservar les vores de Collserola, tot establint àmbits de sòl lliure entre la ciutat i el parc mitjançant la desclassificació de tot un conjunt de sectors de nou creixement i d’infraestructures i equipaments que havia planificat el PGM del 1976 com Can Busquets, Can Monmany, el vial de cornisa entre Cerdanyola, Sant Cugat i Molins de Rei”.

 

En aquesta ocasió aprovarem els tràmits que frenen el creixement a les zones de Torre Negra, una defensa del territori tossudament sostinguda per la ciutat; i a Can Cortés, desclassificant una zona de 13,5 hectàrees al barri de Les Planes. I el que es podia construir allà ho portem al Pla de Vinyet, per construir 250 habitatges, dels quals 182 els farà l’Ajuntament a través de PROMUSA, dedicant el 50% a habitatge assequible de lloguer.

 

I amb aquest mateix tràmit es preservarà una parcel·la de 800 m² amb arbres protegits al Carrer Pahissa, a l’Eixample Sud, per convertir-la en un espai públic situat al cor del barri, que permetrà disposar d’un àmbit de lleure i relació veïnal d’ús públic i que contribuirà a enriquir el conjunt dels espais verds de la ciutat.

 

Preservar Collserola, augmentar la compacitat i la qualitat de la ciutat i obtenir sòls per a construir habitatges de lloguer són tràmits que refermen el nostre compromís en un model de ciutat que potencia la qualitat ambiental i el benestar ciutadà.

Article pubicat al totsantcugat

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

56STr1 * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l’experiència de navegació. Si continua navegant està acceptant les cookies. Fes clic a l’enllaç per a més informació: Política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies