Carmela Fortuny, nova alcaldessa de Sant Cugat

Mercè Conesa, passa el testimoni a Carmela Fortuny. 

Després de set anys i mig Mercè Conesa, deixa l’alcaldia de Sant Cugat, per presidir el Port de Barcelona. 

Carmela Fortuny, agafa el relleu en un ple d’investidura molt emotiu.

 

Aquest va ser el seu discurs:

Les meves primeres paraules com a alcaldessa són d’agraïment a l’Alcaldessa sortint, Mercè Conesa, que ha liderat aquesta ciutat durant set anys i mig!

 

Vull reconèixer la feina que ha fet la Sra. Conesa, “la Mercè”  al capdavant de l’Ajuntament de Sant Cugat. No només has estat la primera dona alcaldessa, sinó que també has estat la primera dona en presidir una institució com la Diputació de Barcelona. Un exemple de lideratge amb el que has obert camí per a moltes de nosaltres, i sé que aquest és un dels aspectes que et farà sentir més orgullosa de la teva trajectòria política.

Del teu pas per l’alcaldia, m’agradaria destacar alguns aspectes

La teva principal preocupació ha estat sempre el benestar dels veïns i veïnes. Has treballat per la supervivència de les entitats santcugatenques, per l’arrelament d’una xarxa empresarial i comercial sòlida i competent, per poder gaudir d’una ciutat amable, sostenible, saludable, una ciutat on s’hi respira bé, en tots els sentits.

Has estat l’alcaldessa de l’escolta activa, sensible a totes les mirades, dialogant i, a la vegada, ferma en els teus principis i conviccions.

Mercè, et recordarem sempre amb un gran somriure, i també amb admiració per la teva capacitat de lideratge, el teu rigor, el teu compromís i la teva visió de ciutat.

Mercè Conesa ha estat una alcaldessa fidel al seu projecte de ciutat, ella és qui ha rebut més suport de la ciutadania en les darreres eleccions municipals. La seva manera de ser l’ha duta sempre a posar-se del costat de la gent, essent la més creativa a l’hora de pensar en les solucions innovant, imaginant…(visionària). Sempre lluitant per oferir més oportunitats als qui més ho necessiten. Una alcaldessa que ens ha demostrat que és possible un estil de lideratge positiu, tinguis majoria absoluta o no la tinguis.

Els qui hem treballat al teu costat, a polítiques socials, a Urbanisme i com alcaldessa, sabem que has dedicat els millors anys de la teva vida a construir Sant Cugat, a fer créixer una ciutat millor, amb entusiasme i esforç; sacrificant hores de família, d’amics, de temps personal per dedicar-te a un projecte col·lectiu. En nom de la ciutat te’n dono les gràcies de tot cor, Mercè.

Vull agrair-te també la confiança que has dipositat en mi, per creure en les meves capacitats i per fer-me veure les meves possibilitats de millora

Avui, aquesta tarda, rodejada de tots vosaltres,   també vull reconèixer la feina dels qui ens han precedit en aquest càrrec: a l’alcalde Casas, a l’alcalde Nicolau, a l’alcalde Aymerich, i molt especialment a l’alcalde Recoder, amb qui vaig fer els primers passos en la política. A tots els regidors i regidores que heu format part d’aquesta gran família. Sant Cugat no seria com és ara si no fos per la feina dels diferents regidors i regidores (del govern i l’ oposició) que treballem de manera incansable i tenaç i que compartim el mateix objectiu, Sant Cugat.

I en aquest moment del discurs, vull adreçar-me a la meva família, i agrair el seu suport , al meu pare per la seva incansable energia i per fer-me estimar la música des de ben petita, a la meva mare  per la seva confiança, la seva escolta i encertats consells i els seus somriures i abraçades , i també als meus fills, Joan i Maria, i a tu, Jordi, que sempre em feu costat! Sabeu que us estimo molt, aquest serà un altre cim a fer plegats.

Avui, aquesta tarda de dijous 7 de juny, agafo el relleu de l’alcaldia de Sant Cugat amb molta il·lusió i alhora amb un ferm compromís: donar continuïtat al projecte de l’equip de govern. Sóc molt conscient que aquest relleu és temporal, que és una cursa de poc menys d’un any i que les urnes hauran de revalidar. Per això el meu compromís encara és més gran: la meva cursa particular és de llarg recorregut.

 

Sant Cugat és una ciutat d’acollida, solidària, una ciutat que s’ha fet gran i més complexa amb els anys, complexa en la gestió i en la diversitat . La nostra és una ciutat que té moltes, moltíssimes coses bones i també alguns reptes que haurem de treballar de cara al futur.

Per fer front a aquests reptes tenim un full de ruta, el PLA D’ACCIÓ MUNICIPAL, sorgit de la reflexió i la voluntat de l’equip de govern basat en 4 eixos

  1. El desenvolupament econòmic
  2. El progrés social
  3. Un entorn urbà de qualitat
  4. Una cultura innovadora que afavoreixi la transformació de la societat a través del talent, la creativitat i la innovació alhora que posa en valor les arrels i el patrimoni comú.

I què farem aquest proper any?

  • Finalitzar i posar en funcionament les inversions en marxa: l’Institut Leonardo, l’escola La Mirada, La Unió, Can Quitèria, la gespa de les pistes sant Francesc, la pacificació del trànsit, noves promocions d’habitatge públic
  • Posar les bases dels equipaments que han de venir, com la futura Biblioteca.
  • Seguir amb atenció les polítiques socials perquè encara hi ha gent que no ha notat la millora de la situació econòmica.
  • Aprofundir en les polítiques mediambientals per millorar la qualitat de l’aire (mobilitat sostenible, ciutat intel·ligent….) i preservar definitivament Torre Negra.
  • Enfortir encara més les finances municipals per tenir musculatura econòmica i poder fer més coses.

 

I com ho farem? En aquest Ajuntament, en les diferents àrees, serveis municipals i organismes autònoms, funcionen cada dia perquè tenim un gran equip de professionals, la majoria de les quals potser no coneixeu, però que vetllen i  treballen per donar el millor al conjunt de la nostra població. També vull agrair-los a tots ells la seva feina.

Hem fet molta feina en aquests tres anys, compromesos amb el nostre programa electoral, que és el que la ciutadania va triar,  però també intentant acords amb la resta de grups polítics  per arribar al màxim consens.

És justament aquí, al ple municipal, on es visualitza cada mes el debat polític entre els diferents grups, però internament també hi ha un munt de reunions i trobades entre els partits de l’oposició i l’equip de govern. Fem tots molta feina. I tot i les diferències ideològiques entre nosaltres, els demano que sumem en tots aquells temes de ciutat, en tots aquells projectes que afecten al conjunt de la nostra població. Per la meva part els ofereixo diàleg per buscar el màxim consens possible perquè, estic convençuda, que Sant Cugat en sortirà guanyant.

També tenim un altre compromís, que no vull defugir. Des del món local, des dels pobles, des de les ciutats,  hem treballat i treballarem, també, per un nou país, lliure de presos polítics, on la llibertat d’expressió i de pensament conformin la base democràtica d’una nova república. El procés, que alguns veuen com un problema, és en realitat una oportunitat. És un procés democràtic i que tindrà, si o si, una solució democràtica. És un procés d’empoderament de la ciutadania. La gent vol decidir,  la ciutadania és madura. En aquest punt deixeu-me tenir un pensament per a Raül Romeva, ciutadà de Sant Cugat, empresonat des de fa ja massa temps, i encoratjar la seva família, la Diana i els seus fills, i dir-los que no l’oblidem ni l’oblidarem. ELS VOLEM TOTS A CASA.

I com diu la cançó dels Manel, “ens ha costat Deu i ajuda arribar fins aquí”

Per tant, vull pensar en positiu,  tinc esperança i confiança que trobarem el camí per aconseguir el nostre anhel des de la no violència, la democràcia i des de l’orgull de ser com som.

En el  nou govern de la Generalitat acabat de nomenar i entre els nous consellers, n’hi ha dos de  santcugatencs, i m’hi vull referir, perquè també han estat companys meus en aquest consistori: en Jordi Puigneró i en Damià Calvet. Amb ells i de manera especialment intensa i recent amb el Conseller Calvet, hem compartit anhels, plenaris, feina, riures i potser alguna llàgrima, Vull felicitar-los pels nous càrrecs i en aquesta nova etapa encoratjar-los i agrair de tot cor el seu compromís amb el país  i amb la restitució del nostre govern legítim .

Els qui em coneixeu sabeu de la meva afició a la muntanya, a la bicicleta i a l’esport en general, i crec que traslladar els valors de l’esport a la política ens pot ajudar a assolir els nostre reptes com a projecte col·lectiu.   Si ens esforcem, mantenim el ritme, la constància, el treball, la cohesió de grup, si sabem aixecar la mirada, si garantim els cordatges per a que ningú caigui, si descansem el que toca i quan toca, si reflexionem per a decidir quin és el millor camí, us garanteixo que com a ciutat, farem el cim , guanyarem la cursa i sobre tot serem millors persones.

Per acabar vull deixar constància del meu compromís amb Sant Cugat liderant un govern capaç d’aprofitar la proximitat del món local i treballant en xarxa amb les entitats del territori. A moltes d’elles les conec be, a través del meu pas per diferents àrees de l’ajuntament. Ara us voldré conèixer a totes, saber què feu i com ho feu, i ajudar-vos en tot allò que estigui a les nostres mans. Sempre admiraré a totes aquelles persones que dediqueu part del vostre temps de lleure a treballar en una entitat o altra, enriquint la nostra societat, la nostra cultura, la nostra ciutat. Us encoratjo a continuar endavant perquè el Sant Cugat  que volem el fem entre totes i tots.

Tenim un model de ciutat, un full de ruta a seguir per fer de Sant Cugat la millor ciutat on viure, treballar i desenvolupar un projecte de vida.

Com a alcaldessa, em comprometo a vetllar per a què així sigui:

 

He vingut a fer feina.

Moltes gràcies.

I és el meu deure, com a alcaldessa, aixecar la sessió  d’aquest ple.

I ara, Mercè, tenim una sorpresa per a tu, et prego que m’acompanyis fora de la sala de Plens.

 

Moltes gràcies

 

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

56STr1 * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar l’experiència de navegació. Si continua navegant està acceptant les cookies. Fes clic a l’enllaç per a més informació: Política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies